Gellert Baths

Gellért Badet Bains Gellért Bagno Gellert Gellert Bad Gellert Baths Gellért fürdő  
Hovedside Badealternativer Tilbud og åpningstider Priser og kontakt Bestilling av hotell

Helsebadet Gellért - Budapest

Budapest er på mange måter en ganske usedvanlig by. Byen er den eneste storby i verden som har rikelig tilgang på helsebringende termalvann og er derfor spesielt attraktivt for alle som er glad i bading og wellness aktiviteter. Det kommer daglig 70 millioner liter varmtvann med temperatur på 21 - 78 grader Celsius fra byens 118 naturlige termalkilder.
På denne bakgrunn var det følgelig naturlig at byen ble en offisiell "spaby" i 1934. Tre år senere ble den første balneologiske kongressen arrangert i byen og Termalbadet Gellért ble hovedsetet til det Internasjonale Balneologiske Selskap. Kongressen ga bl.a. denne begrunnelsen for sitt vedtak: "Det finnes ikke andre byer som kunne ha vært et mer naturlig valg. Naturens vidunderlige gave i form av rikelig termalvann av utmerket kvalitet, en makeløs natur, medisinsk fagkunnskap på høyt nivå, godt utstyrte helseinstitusjoner og fremragende forskning gjør Budapest til et ideelt sted for å administrere de internasjonale relasjoner innen balneologi (læren om bad og deres virkning, særlig ved behandling av sykdommer)."
Gellért Bad og Hotell ble oppført noen tiår før dette - det ble offisielt åpnet i 1918. I løpet av de snart 100 årene hotellet har eksistert, har det gjennomgått ombygging og utvidelser en rekke ganger. I dag fremstår hotellet med moderne teknisk utrustning samtidig som de historiske tradisjoner er tatt godt vare på.
BESTILLING AV HOTELL
By:
Ankomst:
Avreise:
Antall rom:
enkeltrom dobbeltrom trippelrom

Helsebadet Gellért - Budapest

Helsebadet Gellért - Budapest

Helsebadet Gellért - Budapest