Thermal Baths
and Spas

Gellért Badet Bains Gellért Bagno Gellert Gellert Bad Gellert Baths Gellért fürdő  
Gellertfürdő - főoldal Fürdőegységek és vízösszetétel Szolgáltatások és nyitva tartás Árak és elérhetőség Hotelfoglalás

Gellért Gyógyfürdő - Budapest

Budapest több szempontból is különleges város. A fürdőzés és a wellness szerelmeseinek elsősorban azért vonzó, mert az egyetlen olyan nagyváros a világon, amely bővelkedik gyógyvizű hőforrásokban. 118 természetes termálkútja naponta 70 millió liter 21-78 Celsius fokos gyógyvizet ad.
Nem csoda hát, hogy már 1934-ben elnyerte a fürdőváros címet. Három évvel később itt került megrendezésre az első nemzetközi balneológiai konferencia, és a Gellért termálfürdő lett a Nemzetközi Balneológiai Társaság székhelye. A kongresszus a következő szavakkal indokolta döntését: "...nincs olyan város, amely Budapestnél jobban igényt tarthatna erre. A természet csodálatos bőkezűséggel kiváló termálvizeket és párját ritkító természeti szépséget adott neki, amelyhez magas szintű orvosi szakértelem, kiválóan felszerelt gyógyászati intézmények, valamint élen járó tudományos kutatás társul, és ez ideális választássá teszi Budapestet arra, hogy a balneológia nemzetközi ügyeit innen intézzék…"
A Gellért Fürdő és Szálloda az ezt megelőző évtizedekben épült fel - 1918-ban nyitotta meg kapuit. Közel évszázados működése során számos alkalommal került sor bővítésre és felújításra. Napjainkban modern technikai felkészültséggel ötvözi a történelmi hagyományokat.
SZÁLLÁSKERESÉS
Város:
Érkezés:
Távozás:
Szobák:
egyágyas kétágyas háromágyas

Gellert Hotel - külső nézet

Gellert Hotel - fürdő

Gellert Bath - beltéri medence